Sabtu, 31 Disember 2011

Salam Tahun Baru 2012

Anjung Buku mengucapkan Selamat Tahun Baru 2012 kepada semua pelanggan & semua 

yang sudi kunjungi page ni. Terima kasih atas sokongan anda semua. Segalanya amat 

dihargai. :-)


Selain Laman blog ini, anda juga boleh melihat barang jualan saya di laman berikut: 


dan


Terima kasih. 

Selasa, 27 Disember 2011

Buku-buku yang telah diiklankan.

Assalamualaikum,

Berikut buku-buku terpakai yang telah diiklankan di kedai saya di laman mudah. Harga yang dinyatakan telah termasuk kos pos biasa dalam Malaysia. Buku bergantung siapa cepat dia dapat. Jika berminat boleh hubungi saya di e-mel berikut jualbeli@1malaysia.my atau menggunakan msg di laman mudah.my

Untuk paparan imej lebih jelas boleh lihat di  http://www.mudah.my/abone

Terima kasih.














Isnin, 26 Disember 2011

Menambah Senarai Buku

Assalamualaikum,

Saya telah pun menambah senarai buku-buku untuk jualan di kedai online saya di http://www.mudah.my/abone
Selain laman blog, anda juga boleh lihat senarai di laman mudah dan laman FB Anjung buku.

Terima kasih.

Isnin, 21 November 2011

Novel Egois





Novel Egois

Norhayati Ibrahim

RM10 (Termasuk kos pos biasa Malaysia)

Sila hubungi e-mel: jualbeli@1malaysia.my untuk membeli

Terima kasih.











Strategi Pelaburan



Strategi Pelaburan

Buku untuk bacaan umum berkenaan strategi pelaburan. 

RM20 (Termasuk kos pos biasa Malaysia)

Mohon hubungi e-mel : jualbeli@1malaysia.my untuk membeli.

Terima kasih.

Investor Guide To Malaysian Unit Trust






Investor Guide To Malaysian Unit Trust

Buku berkenaan pelaburan unit saham amanah 

RM25.00 (Termasuk kos pos biasa Malaysia)

Sila hubungi jualbeli@1malaysia.my untuk membeli.

Terima kasih. 

Jumaat, 11 November 2011

Saham

Buku terpakai Saham merupakan salah satu rujukan kepada mereka yang berminat mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan urusniaga Saham. Merupakan salah satu rujukan pengajian tinggi dan ditulis oleh penulis berpengalaman. Jika berminat sila e-mel:
jualbeli@1malaysia.my


Harga RM20 Termasuk Kos Pos Biasa Malaysia

Terima Kasih. 

Kelakuan Organisasi Edisi Keempat

Buku terpakai Kelakuan Organisasi atau Gelagat Organisasi ini merupakan salah satu teks atau rujukan di pusat pengajian tinggi bagi jurusan perniagaan atau sumber manusia. Jika berminat mohon e-mel: jualbeli@1malaysia.my untuk membeli. 


Harga: RM30 (Termasuk kos pos biasa Malaysia) - Sudah Jual

Terima Kasih. 


Poskad untuk dijual

Assalamualaikum,

Agak lama saya dah tak update blog ni. Baiklah sebelum saya sambung catatan berkenaan Strategi, Misi, Visi tu. Saya nak iklankan berkenaan poskad. sesiapa yang nak beli poskad-poskad berikut boleh e-mel ke:
jualbeli@1malaysia.my 


Harga RM5.00 termasuk kos pos biasa Malaysia. 
(Percuma 2 keping poskad tambahan)

Poskad-poskad belum digunakan. Boleh dibuat hiasan atau diposkan.

Terima kasih. 



Ahad, 10 Julai 2011

Strategi Misi Visi


Pada 1 Julai yang lalu, saya berkesempatan mengikuti seminar keusahawanan anjuran Kedutaan Amerika Syarikat dan Warisan Global. Penceramahnya dari Amerika.

Saya ingin kongsi sedikit ilmu yang diperolehi dari seminar tersebut. Seminar tersebut bertajuk Scope Speed Scale.

Seminar banyak menyentuh tentang ciri-ciri seorang usahawan dan kepentingan mengurus perniagaan bukan hanya menjalankan perniagaan. Pada artikel kali ini saya ingin sentuh berkenaan apa yang seharusnya dilakukan oleh pemilik sesebuah perniagaan untuk memastikan kelangsungan perniagaannya.

Pemilik seharusnya bersedia mencatatkan strateginya, misinya dan visinya di atas kertas atau secara hitam putih. Kita sering lihat usahawan yang hanya menjalankan perniagaannya tanpa menyatakan secara jelas strategi yang digunakan dan misi atau matlamat yang ingin dicapai serta wawasan perniagaannya. Hal ini berlaku kerana ada usahawan merasakan semuanya ada di kepalanya dan tidak perlulah segalanya itu ditulis. Namun hal sebenarnya yang jelas ialah kebimbangan usahawan itu sendiri andai segala strategi, matlamat dan wawasan yang dinyatakan tidak dapat dicapai atau tidak kesampaian. Perkara ini menjadi lumrah manusia kerana setiap manusia tidak mahu dipersalahkan apabila sesuatu yang cuba diperolehi gagal diperolehi. Jadi oleh sebab itu usahawan jarang menulis atau menyatakannya dan adakalanya ia hanya sekadar hiasan tanpa benar-benar menghayatinya.

Walau bagaimanapun, untuk terus berada dalam bidang keusahawanan ini, usahawan perlu merangka strateginya, menetapkan matlamatnya serta wawasan perniagaannya. Perkara ini perlu didokumentasikan dan dihayati.

Langkah pertama ialah dengan menulis perkara-perkara yang ingin dilakukan untuk perniagaannya. Seperti senarai perkara yang mahu dibuat dan perlu dibuat serta tempoh masa sasaran perkara itu dibuat atau disiapkan. (* bersambung)

Selasa, 28 Jun 2011

Akta Perindustrian Sekuriti



Akta Perindustrian Sekuriti

RM5 Termasuk kos pos biasa Malaysia

Mohon hubungi jualbeli@1malaysia.my untuk membeli.

Terima kasih.

250 Contoh Karangan PMR



250 Contoh Karangan PMR.

RM5 Termasuk kos pos biasa Malaysia.

Mohon hubungi jualbeli@1malaysia.my

untuk membuat pembelian.

Terima kasih.

Isnin, 27 Jun 2011

1930 Commercial Art RM40


1930 Commercial Art

RM40 Termasuk kos pos biasa Malaysia.

Buku ini sebuah buku tebal berwarna penuh

yang mengandungi pelbagai rekabentuk

iklan-iklan komersil yang dihasilkan pada sekitar tahun 1930an. Ia sesuai sebagai

salah satu rujukan perekabentuk iklan masa kini serta pencinta seni.

Sila hubungi jualbeli@1malaysia.my untuk membeli.

Terima kasih.

188 Model Essay PMR.



188 Model Essay PMR.

RM5 termasuk kos pos biasa Malaysia.

Sila hubungi jualbeli@1malaysia.my untuk membeli.

Terima kasih.

Siri 1001 Panduan Peperiksaan Sejarah SPM



Siri 1001 Panduan Peperiksaan Sejarah SPM

RM10.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia.

Sila hubungi jualbeli@1malaysia.my untuk membeli.

Terima kasih.


Dilema Melayu




Dilema Melayu

Mahathir Bin Mohamad

Sebuah buku kulit keras yang pernah mencetuskan kontroversi
apabila pernah diharamkan suatu ketika lalu.

Kini Dilema Melayu juga terdapat dalam versi Bahasa Inggeris namun apa kata anda miliki buku dalam versi asal Bahasa Melayu ini terlebih dahulu. Terbitan Federal.

RM25.00 termasuk kos pos biasa Malaysia.

Sila Hubungi Anjung Buku melalui e-mel: jualbeli@1malaysia.my

Terima kasih.

Ahad, 26 Jun 2011

Kompilasi Saat-Saat Romantis Nora Elena


Catatan kali ini tidak berkaitan buku. Walau bagaimanapun nak sebut juga tentang buku. Drama terkenal di atas turut memaparkan 2 buah tajuk novel yang sedang dibaca watak utama. Antaranya Adam dan Hawa serta Rindu di Awan Biru. Selain Novel, Watak utama juga turut digambarkan membaca buku agama Panduan Solat, Al-Quran terjemahan dan Buku panduan keibu-bapaan untuk menyambut kelahiran bayi.

Sambil-sambil menonton video dan mendengar lagu ni, apa kata anda lihat2 blog ni mungkin ada buku yang anda berkenan untuk membeli jadi bolehlah hubungi jualbeli@1malaysia.my untuk pertanyaan dan lain-lain.

Berkenaan video, maaf jika kualiti gambar tidak memuaskan kerana ia diambil hasil gambar format gif dan resolusi rendah. Semoga terhibur.

Selasa, 21 Jun 2011

Anda Peminat Siti Saleha? Apa kata klik...


Anjung buku saja nak naikkan rating laman ni pula. Ok Ini adalah majalah terbaru online yang memaparkan pelakon utama Nora Elena iaitu Siti Saleha sebagai penghias majalah mereka.
Jika anda berminat nak baca boleh ke laman web berikut. Target pembaca yang berumur 18 ke 29 tahun tapi kalau dah terlebih umur pun tak apa jiwa muda kan? :-)


Seperti susu lembu yang terbaik dari ladang ia sedang diperah segar maka jika anda pergi dan dapati laman tu masih kosong, maksudnya pemilik majalah sedang melakukan kerja-kerja akhir memuat turun ke laman mereka. Sementara tu apa kata jalan-jalan dulu laman blog ni. Manalah tahu ada buku yang anda berkenan di hati bolehlah anda beli dari saya. Urusan jual beli sila hubungi jualbeli@1malaysia.my Terima kasih.

Ahad, 19 Jun 2011

Senarai buku kanak-kanak yang telah dijual secara pukal.


Berikut buku-buku yang telah dijual secara pukal kepada pembeli di Kuala Lumpur.


1. Ali Baba dan 40 Orang Penyamun

2. Alice Di Taman Kayangan

3. Anak Din Biola

4. Anak Nelayan

5. Ancaman Dari Dalam

6. Angguk Itik

7. Antologi Cerpen Niat Yang Silap

8. Antologi Gadis Bunga Teratai

9. Antologi Seuntai Kata untuk dirasa

10. Balasan Setimpal

11. Beban Lidah

12. Berkat Yakin Diri

13. Bersatu Hati

14. Bersatu Kita Teguh

15. Buaya Tidak Jujur

16. Buku Jampi

17. Buluh

18. Bumi Belia

19. Celik Komputer

20. Cerita Hutan

21. Cuba Sembunyikan Kesalahan

22. Dari Planet Jingga

23. Di Hujung Jejak Kerbau

24. Duit Hangus

25. Dwibahasa Dengan CD - Diselamatkan Oleh Kawan-kawan

26. Dwibahasa Dengan CD - Orang Tua Yang Mengerakan Gunung

27. Dwibahasa Dengan CD - Putera Hutan Dengan Puteri Angsa Putih

28. Dwibahasa Dengan CD - Shoufik Dengan Kambing Wiranya

29. Geluntur Hidup

30. Gerakan

31. Gua Rahsia

32. Hang Tuah Melawan Hang Jebat

33. Hati Tikus

34. Jack Dengan Kacang Ajaib

35. Jangan Tunjuk Kuat

36. Jilat Ludah

37. Kecemerlangan Pendidikan

38. Kegiatan Ekonomi

39. Kelisa Dengan Buntal

40. Kereta

41. Kimia Mudah

42. Kuda Sang Raja

43. Kuda Tunggangan

44. Mabuk Laut Mabuk Darat

45. Mahligai Di Dasar Lubuk

46. Makan Tanah

47. Makanan

48. Manusia Berkepala Kerbau

49. Manusia Bukit

50. Marni

51. Masa

52. Mengikut Sifat Bapa

53. Mengubat Penyakit Misteri

54. Mereka Datang Lagi

55. Misi Sahabat

56. Misteri Mak Meah

57. Muafakat Jiran Sekampung

58. Nasib Sang Harimau

59. Novel Sejarah : Kemelut Novel

60. Ops Pulau

61. Pagar Diri

62. Pengemis

63. Pinochio

64. Pustaka Asas Kanak-kanak Begini Caranya

65. Tiga Permintaan

66. Putera Gunung Panti

67. Puteri Tanjung Puteri

68. Rahsia Bukan Berkulit Merah

69. Rahsia Cahaya Di Kuala

70. Saling Bantu Membantu

71. Sang Harimau Kena Lagi

72. Sang Kancil Menjadi Hakim

73. Saudagar Dengan 12 Biji Telur

74. Sekuntum Ros Cantik

75. Semangat Patung Wayang

76. Sepandai-pandai Tupai Melompat

77. Si Miskin Dengan Jin

78. Si Petani Dengan Ular

79. Si Topi Merah

80. Siapa Raja Di Hutan

81. Siri Pengetahuan Hidupan Alam Krikstadia Araknida

82. Siri Penyiasatan Christie Dikejar Maut

83. Takut Terkena Lagi

84. Tangkap Muat

85. Tewasnya Gergasi

86. Tukang Kasut dengan Penunggu Hutan

87. Sejarah Orang Buruan

88. Badi Kucing

89. Marie Curie

90. Atlas Isu Ekonomi

91. Tiga Sahabat

92. Wright Bersaudara

93. Loiuise Braille

94. Saintis Muda Menyelidik Bahan

95. Tiga Keping Wang Tembaga

96. Tiga Puteri Raja

97. Thomas A Edison

98. Terbakar

99. Tali Pinggang Raja Sulaiman

100 Puji Diri Sendiri

101 Cuaca

102 Elektrik Dan Magnet


(Buku-buku terdiri daripada buku terpakai dan bukan terpakai)


Sila hubungi jualbeli@1malaysia.my jika ingin membeli buku-buku kanak-kanak

tersebut atau tajuk yang berkaitan / hampir sama.

Buku-buku bergantung ketersediaan stok.

Ahad, 5 Jun 2011

Tentang Nora Elena & Kasih Yang Suci.

.....nampaknya ramai yang tertunggu hari Isnin sejak beberapa hari cuti. Biarpun hari yang sebenarnya tak berapa digemari kerana hari bekerja yg pertama setelah cuti hujung minggu. Namun sejak 9 Mei, hari biasa amat istimewa kerana sebuah drama bakal jadi fenomena. Drama bersiri tersebut ialah Nora Elena yang ditayangkan di TV3 setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 7 hingga 8 malam.

Apa istimewanya drama ini ialah jalan ceritanya yang menarik sumber inspirasi dari sebuah novel iaitu Kasih Yang Suci. Pelakon-pelakon yang mantap. Lagu tema drama juga semuanya sedap didengar. Saya agak bakal jadi fenomena seperti drama Nurkasih. Buktinya novelnya sold out. Khabarnya hari ni baru siap cetak atau di pasaran semula. Namun ramai juga tak tahu anda boleh baca novel Kasih Yang Suci percuma di google book. Cuma ini lebih sesuai kepada penyelak tegar kerana tidak semua isinya ada dipaparkan dilaman tersebut. Jadi sama ada anda beli baru atau terpakai jika mahu buku tersebut. Namun sayangnya buat masa ni saya sendiri tak ada stok. Kalau orang lain mungkin lebih suka peram buat koleksi. Sebab nilai sentimental cerita ni.

Buku dan drama ini cerita cinta romantik yang memang amat digemari oleh pencinta novel. Maka tidak hairanlah nanti pukul 7 malam perempuan Melayu terutamanya akan terpacak depan TV3 menonton aksi romantik Seth Tan dan berharap suami atau kekasih mereka begitu juga. Manakala lelaki pula sudah tentu menanti wajah jelita Siti Saleha yang melakonkan watak Nora Elena. Kalau masin mulut saya ni bakal bintang popular tu.

Anda semua bertuah hari ni kerana baca tentang sebuah drama popular.

Sila klik Kasih Yang Suci untuk ke laman novel tersebut.

Saya hidangkan 2 lagu tema Nora Elena. Satu lagu pembukaan drama dan satu lagi salah satu lagu latar drama.

Dan Bila Esok (credit to 25piNkyGurL25's)




Sesuatu Yang Berbeza (Credit : MrErryputra)



Erry...dalam hati ada taman ye?

Ni entry eksperimen ni sudilah klik apa yang patut kalau nak beli buku pun boleh hubungi

jualbeli@1malaysia.my Terima kasih.

Selasa, 31 Mei 2011

Siri Ketakjuban Dunia Haiwan



Mungkin ada di antara anda yang mencari bahan-bahan bacaan sesuai untuk anak anda. Buku-buku dalam siri ini adalah antara buku yang sesuai untuk bacaan mereka. Buku ini berkulit keras dan mempunyai gambar-gambar berwarna dan menarik yang menerangkan tentang dunia haiwan. Ia sesuai sebagai rujukan serta dapat menambah pengetahuan tentang haiwan.

Buku berkeadaan baik dan bukan buku terpakai.
Diskaun akan diberi jika ambil keenam-enam buku siri ini.

Sila hubungi e-mel: jualbeli@1malaysia.my untuk membeli. Terima kasih.




Ketakjuban Ular

Buku kulit keras bergambar dan berwarna penuh.

RM25.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia.



Ketakjuban Mamalia

Buku kulit keras bergambar dan berwarna penuh.

RM25.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia.



Ketakjuban Kucing

Buku kulit keras bergambar dan berwarna penuh.

RM25.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia.



Ketakjuban Labah-Labah

Buku kulit keras bergambar dan berwarna penuh.

RM25.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia.



Ketakjuban Katak & Kodok

Buku kulit keras bergambar dan berwarna penuh.

RM25.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia.



Ketakjuban Burung

Buku kulit keras bergambar dan berwarna penuh.

RM25.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia.

Jumaat, 27 Mei 2011

Membekalkan buku-buku secara pukal.


Assalamualaikum / salam sejahtera.

Mungkin ada antara anda yang melawat laman blog ni turut ingin mencari buku-buku dalam kuantiti yang banyak. Antara tujuannya mungkin untuk menambah koleksi perpustakaan peribadi, organisasi, sumbangan sosial dan tujuan lain.

AB One atau Anjung Buku dapat bekalkan. Sila hubungi e-mel: jualbeli@1malaysia.my untuk meklumat lanjut. Sila nyatakan bilangan buku serta anggaran bajet buku-buku tersebut. Kaedah pembayaran dan penghantaran boleh dibincang.

Terima kasih.

Kemaskini.


Tajuk-tajuk berikut sudah dijual. Harap maklum.

1. Ali Baba dan 40 Orang Penyamun
2. Antologi Gadis Bunga Teratai
3. Antologi Seuntai Kata untuk dirasa
4. Novel Sejarah : Kemelut
5. Novel Sejarah Orang Buruan
6. Pinochio
7. Pustaka Asas Kanak-kanak Begini Caranya.
8. Putera Gunung Panti
9. Si Topi Merah
10. Siri Penyiasatan Christie Dikejar Maut
11.Thomas A. Edison

Terima kasih.

Sabtu, 21 Mei 2011

Kegiatan Ekonomi

Siri Kenal Alam FRIM-PFB
Kegiatan Ekonomi.

Sebuah buku kulit keras bergambar serta berwarna penuh tentang kegiatan ekonomi di Malaysia.
Sesuai sebagai buku pengetahuan am serta rujukan pelajar atau kanak-kanak.

RM20.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia

Sila hubungi jualbeli@1malaysia.my untuk membeli. Terima kasih.

Dongeng Klasik 2

Siri Dongeng Klasik
Saudagar Dengan 12 Biji Telur
RM5.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia

Siri Dongeng Klasik
Si Miskin Dengan Jin
RM5.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia

Siri Dongeng Klasik
Si Petani Dengan Ular
RM5.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia

Siri Dongeng Klasik
Tiga Permintaan
RM5.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia

Siri Dongeng Klasik
Tukang Kasut Dengan Penunggu Hutan
RM5.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia


Tambahan lagi 5 tajuk buku. Sila hubungi jualbeli@1malaysia.my untuk membeli.
Terima kasih.

Dongeng Klasik 1

Siri Dongeng Klasik
Mengubat Penyakit Misteri
RM5.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia


Siri Dongeng Klasik
Kuda Sang Raja
RM5.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia


Siri Dongeng Klasik
Jack Dengan KAcang Ajaib
RM5.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia


Siri Dongeng Klasik
Gua Rahsia
RM5.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia


Siri Dongeng Klasik
Buku Jampi
RM5.00 Termasuk kos pos biasa Malaysia

Sila hubungi jualbeli@1malaysia.my untuk membeli. Terima kasih.

Selasa, 17 Mei 2011

Buku-buku Kemahiran Hidup



Buku Teks Kemahiran Hidup Bersepadu (Teras) Tingkatan 3




Buku Teks Kemahiran Hidup Bersepadu (Teras) Tingkatan 1



Kemahiran Hidup Bersepadu Tingkatan 3




  • Buku Teks Kemahiran Hidup Bersepadu (Teras) Tingkatan 3 RM10
  • Buku Teks Kemahiran Hidup Bersepadu (Teras) Tingkatan 1 RM10
  • Kemahiran Hidup Bersepadu Tingkatan 3 RM10

Sila hubungi jualbeli@1malaysia.my untuk membeli. Terima kasih.

Jumaat, 13 Mei 2011

Buku-buku Matematik / Matematik Tambahan.


Quick Revision SPM Additional Mathematics RM5.00



Ulangkaji Target Matematik Tambahan SPM Form4 & Form5 RM10.00



Matematik Tambahan SPM RM5.00



Ulangkaji e-tutor Mathematics RM10



Blog A Form 2 KBSM PMR Mathematics RM5.00

Pada kali ini saya akan paparkan buku-buku Matematik pula. Terdapat 3 buku rujukan Matematik tambahan atau Additional Math dan juga 2 buku rujukan Matematik PMR / Tingkatan 2.

Sila hubungi jualbeli@1malaysia.my jika berminat. Terima kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...